Vi der lever livet i lavt gear

af lene@livetilavtgear.dk

Vi er en familie på fire, der cykler ud i verden for at se de mange skønne steder, der findes i den – og for at leve et liv, hvor vi kommer ned i gear.
Formålet er leve et helt andet liv, end vi har gjort det sidste årti – et mere aktivt liv hvor vi har fokus på nærvær i familien såvel som til naturen.
Vi starter fra vores danske base og kører sydpå. Vi vil meget gerne se hele verden, men vi starter med at cykle rundt i Europa – og så tager vi den derfra. Der er med vilje ikke fastlagt en rute, ej heller afsat et bestemt antal måneder for turen.

En ungdomsdrøm realiseres
Ronald og jeg har altid haft en stor udlængsel, og i fællesskab har vi drømt om at tage familien med på farten i de 13 år, vi har kendt hinanden.
Før vi mødte hinanden, havde vi også drømt om at tage en eventuel familie med på jordomrejse – vi drømte dog om forskellige transportmidler. Hvor Ronald drømte om at tage cyklen, har jeg altid forestillet mig, at jeg kom rundt i en autocamper eller Landcruiser. Tidligere har det afskrækket mig såvel som børn at cykle rundt. Det gør det ikke længere – tværtimod. Vi glæder os alle fire til at komme afsted – og til at leve livet i lavt gear.

 

Mød familien

Sebastian Hannibal er 8 år og familiens yngste. Som mange andre jævnaldrende drenge elsker han at spille computerspil og se videoer på YouTube. Han glæder sig derfor til selv at blive youtuber om livet på cykel rundt i verden. Han glæder sig også til at komme ud i naturen og lære, hvordan man klare sig i vildmarken.
Opgaver på turen: gå i ‘Livet i lavt gear-skolen’, lave YouTube-videoer, blogindlæg til Hannibals Hjørne, hjælpe med at fixe cykler, skrive analoge hilsener til dem, der sender donationer

Leonora Kristine – også kaldet Norah – er 10 år og rigtig glad for dyr, især heste. Hun er den i familien, der har størst erfaring med at sidde i en sadel, da hun har siddet på en hesteryg, siden hun var 4 år. Leonora vil også berette om turen på YouTube og Instagram.
Selvom hun kommer til at savne kammeraterne og sodavandsdisko i hallen, så glæder hun sig til at opleve en masse dyr i deres naturlige habitat.
Opgaver:  gå i ‘Livet i lavt gear-skolen’, lave videoer til YouTube og indlæg til Instagram, lave blogindlæg til Leonoras hjørne, skrive analoge hilsener til dem, der sender donationer.

Ronald er 40 år og har drømt om at cykel rundt i verden, siden han var en ganske ung mand.
Han er uddannet læge, men i sandheden er han den menneskelige udgave af en schweizerkniv. Han er derfor ekspeditionens cykelsmed, it-tekniske chef – oven i hatten får han også titlen som sikkerhedschef. Ja, og så er han også familiens fotochef. Han hjemmeunderviser i historie og matematik.
På hans visitkort skriver han blot ‘professionel eventyrer’.

Lene er 41 år og har lige så længe, hun kan huske, haft en uforklarlig længsel efter at opleve andre landes kultur og natur. Samtidig elsker hun at skrive. Hun er uddannet journalist – og hun har tidligere rejst som journalist i Kosova, Serbien og andre dele af Balkan, Cypern og USA.
Hun er kommunikationschef i foretagendet – og hjemmeskoleleder.
Udover at sørge for, at der kommer nyt og spændende indhold på blog, de sociale medier og i nyhedsbrevet, er det Lenes ansvar at lære børnene dansk og engelsk. Hvor vi kan, vil Livet i lavt gear-hjemmeskolen samarbejde med børnenes tidligere klasser på Nørre Aaby skole.
Hun vil desuden arbejde som freelancejournalist.